e

Sopar per a dos

SARSUELA EN CATALÀ
a

23

Gener
Direcció Musical i piano
Escenografia
Il·luminació
Vestuari
REPARTIMENT
Sr. Palau

Sopar per a dos (si pot ser!)

El títol original d'aquesta obra, que es va estrenar el 5 de maig de 1876 a l'originari Teatro de Novedades, de Barcelona, és Dorm! Amb un llibret divertidament vodevilesc del prolífic autor dramàtic Narcís Campmany i Pahissa, i una delicada música de l'injustament desconegut compositor Joan Rius, va proporcionar, amb raó, un èxit perdurable als seus autors. Soper per a dos (si pot ser!), joguet còmic-líric en un acte és com s'ha titulat ara per destacar la seva condició de vodevil líric en què tres dels seus quatre personatges intenten infructuosament durant tota l'obra fer un sopar per a dos. Aquesta peça, escrita en vers a finals del segle XIX en un català "prefabrià" que han mantingut en gran part en la seva adaptació per recrear la Barcelona d'aquella època, forma part de l'important i valuós fons líric català dipositat a l'Arxiu de Lírics de la SGAE de Barcelona, que compta amb els llibrets i els materials d'orquestra de més de 400 obres líriques catalanes, moltes d'elles sarsueles, així com en el Fons Artur Sedó de l'Institut del Teatre.

Media:

Maria Teresa Vert va demostrar que sap seduir el públic i acaparar l’atenció gràcies, no només a la seva bona veu, sinó també al bon domini que té de l’escena i a les seves dots interpretatives

Falta posar el nom del autor / El diari

Apareció la soprano catalana M.Teresa Vert. Su interpretación de "El murciélago" fue magistral. Tono de opereta, de optimismo, de alegría desbordada.

Falta posar autor / Diari

També et pot interessar: