e

El duo de l’africana

ÒPERA CÒMICA

21

Gener

La companyia TOC (Terrassa Òpera Còmica)

La companyia TOC neix el 2011 agrupant artistes amb una llarga trajectòria vocal, escènica i musical amb la voluntat de muntar espectacles lírics de petit format per a ser representats en espais que permetin proximitat entre el públic i l’espectacle. Les obres que proposen acostumen a tenir un component còmic important. Per guanyar proximitat , trien el català com a llengua vehicular, utilitzant traduccions dels llibrets dels seus títols. L’escenografia és austera i eficaç, comptant amb el suport de la il·luminació per a crear els diferents ambients. Un vestuari acurat acaba de garantir l’èxit de la senzilla posada en escena. Presenten les propostes amb acompanyament de piano o petit grup instrumental. Aquestes delicioses obres, que acostumen a tenir una duració aproximada d’una hora, compten amb moments lírics destacats –alguns molt coneguts- i estan plenes de divertits embolics, de veritables troballes còmiques i situacions vodevilesques que, remarcades per l’enginy musical espurnejant dels seus autors, fan riure i gaudir avui tant com quan van ser estrenades, proporcionant a l’espectador moments d’autèntic esbarjo.

Per riure fins a tronxar-se

Tal i com diu Ricard Ribera, El duo de l'africana és una proposta imaginativa un divertimento. "El dúo de l’Africana" és una sarsuela en un acte de tres quadres amb música de Manuel Fernández Caballero i llibret de Miguel Echegaray. L’acció de l’obra transcorre durant un assaig d’una compayia d’òpera i tracta dels embolics i les intrigues pròpies d’allò que passa quan s’abaixa el teló. Aprofitant el joc còmic que ofereix l’obra, la companyia TOC converteix aquesta sarsuela en una autèntica torre de Babel, on diferents llengües es barregen en un batibull que desperta la hilaritat del públic. S’afegeix el fet de remarcar volgudament l’aspecte grotesc dels arquetips del món de la lírica: l’empresari sense escrupuls, gras i tip; el tenor preocupat per la seva delicada veu; la soprano amb aires de diva; les rivalitats amb la mezzo... L’entretenimet del públic està garantit.

Media:

Maria Teresa Vert va demostrar que sap seduir el públic i acaparar l’atenció gràcies, no només a la seva bona veu, sinó també al bon domini que té de l’escena i a les seves dots interpretatives

Falta posar el nom del autor / El diari

Apareció la soprano catalana M.Teresa Vert. Su interpretación de "El murciélago" fue magistral. Tono de opereta, de optimismo, de alegría desbordada.

Falta posar autor / Diari

També et pot interessar: