e

Nit de somnis

CANTS PER A L'ESPERIT

30

Novembre

Què és nit de somnis?

És un concert? És una cerimònia, una cerimònia del so. És una experiència, una vivència. Les peces que hem triat són el vehicle que condueix aquesta experiència de trobada amb l’essencial, on l’entorn, la companyia i la paraula també hi juguen un paper rellevant.
La matèria ve del so. El so ve de la vibració. La vibració surt del no res. La vibració, la vibració del so modifica la matèria. Així, una vibració harmònica, l’harmonitza. La subtilesa de la vibració del so de la veu i dels instruments que triem per a aquesta cerimònia del so, penetren a les nostres molècules, als replecs de la nostra ànima i li donen esperança i confiança. Ens produeixen un efecte de reconciliació.
Potser pensareu: reconciliació, amb què? Amb el procés de la vida, amb la vida mateixa. És per això que les peces musicals que triem són ancestrals, arcaiques, despullades, bàsiques, perquè el tret que importa no és la riquesa harmònica, ni el lluïment de la veu ni tan sols la varietat d’estils o l’entreteniment. Aquestes peces busquen d’embolcallar-nos en un núvol sonor que harmonitzi les nostres entranyes i ens produeixi un efecte reconfortant. Busquem so, busquem vibració. So nu, so pur. Les peces triades tenen un punt nostàlgic perquè desperten en nosaltres la unitat primera que creiem haver perdut. La unitat que sempre hi ha sigut i que volem fer conscient i activa.

Media:

Maria Teresa Vert va demostrar que sap seduir el públic i acaparar l’atenció gràcies, no només a la seva bona veu, sinó també al bon domini que té de l’escena i a les seves dots interpretatives

Falta posar el nom del autor / El diari

Apareció la soprano catalana M.Teresa Vert. Su interpretación de "El murciélago" fue magistral. Tono de opereta, de optimismo, de alegría desbordada.

Falta posar autor / Diari

També et pot interessar: