Qui sóc

Maria Teresa Vert

port.JPG

Neix a Terrassa (Vallès Occ.).

Nascuda en una família de cinc germans, és llicenciada en filologia catalana (Universitat Autònoma de Barcelona) i en cant (Conservatori Professional de Terrassa, “Hochschule für Musik” Universitat de música de Viena- i Conservatori d’Innsbruck, Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona). La seva darrera titulació ha estat com a professora en el mètode Cos- Art per la Universitat Ramon Llull (2009).

Es declara apassionada pels processos i recursos de la veu i el que ella pot transmetre. Per això ha interpretat tots els gèneres, des del Lied fins a l’òpera passant per la sarsuela, el musical americà o la música antiga i l’oratori. Però allà on s’hi troba millor és en l’opereta vienesa que aprecia especialment.

Ha actuat per tot l’Estat espanyol, per Àustria, França i Bèlgica fent-se mereixedora dels millors comentaris de la premsa: “Vert captivà el públic de la seva ciutat.”; “M.T.Vert va demostrar que sap seduir el públic i acaparar l’atenció gràcies, no només a la seva bona veu, sinó també al bon domini que té de l’escena i a les seves dots interpretatives.”; ” Gratacel es va posar el públic a la butxaca amb una de les grans comèdies musicals del segle XX, West side story, de Leonard Bernstein que va provocar, ara sí i sense cap tipus d’incertesa, aplaudiments contundents. Unes melodies que es van materialitzar amb la veu acollidora i plena de sentimentalisme de Maria Teresa Vert al tema de I feel prety en què la soprano va demostrar les més belles qualitats de la seva veu. La vetllada es va tancar amb Summertime que va evidenciar la meravellosa veu de la soprano terrassenca i el talent de la jove formació”. “M.Teresa Vert demostró ser una cantante dotada no solo de bella y cultivada voz sino interpretativamente muy madura; su voz de soprano ligera alcanzó un lirismo de ley ya en la caracterización de la desdichada Desdémona del Othello rossiniano y no bajó el listón en todo el resto del recital. ¡Muy bien!”; ” Magnífica en sus intervenciones la soprano catalana M.Teresa Vert, que interpretó cuatro temas, siendo muy aplaudida por el público especialmente en “El murciélago” de J.Strauß”; “Apareció la soprano catalana M.Teresa Vert. Su interpretación de “El murciélago” fue magistral. Tono de opereta, de optimismo, de alegría desbordada.”

Ha interpretat les òperes The Turn of the Screw de Benjamin Britten (Flora) ; Così fan tutte de W.A. Mozart (Despina); Christoph Columbus de Jaques Offenbach (Esperanza) ; Das Medium de Gian Carlo Menotti (Mrs. Gobineau); Les Noces de Fígaro (Susanna); Rigoletto (Gilda). Les sarsuels: La Generala (Olga); La tabernera del puerto, (Marola); Cançó d’amor i de guerra (Francina). Els oratoris: Weihnachtsoratorium; Johannes Passion; Missa en C major i Rèquiem de Mozart; Rèquiem de Fauré, diverses cantates de Bach, com Bauern Kantate; de Literes, Ha del rústico, i altres tantes misses de Haydn, Schubert i Mozart.

L’han acompanyat les orquestres: Amadeus de Stuttgart ; l’orquestra de Cambra Amati; Festival Orchestra Ostrava; Strauss International Festival Orchestra; l’Orquestra de Cambra de Granollers; Orquestra Lírica de Barcelona, etc

L’han dirigit les batutes de Lluís Vila, Francesc Guillén, Joan Grimalt, Albert Argudo, Leos Svarovsky, Barry Sargent, Ratislav Stur, Markus Pilz, Joan Casals, Marc Marcet, Josep Benet, Joan Martínez Colàs, etc.

Com a docent, ha treballat de professora de cant a Granollers i actualment és professora d’alemany i de tècnica vocal al Conservatori Municipal de Terrassa així com al programa de formació contínua Avetplus.

La seva tasca com a investigadora sobre els processos de la veu s’ha vist reflectida en publicacions en revistes com Mente Sana ( Nov 2005 “Equilibrarse con la voz”; Juliol 2006 “Respirar para sentir”) i en nombrosos cursets i conferències.

El seu treball de recerca per aconseguir fer de la veu una eina dúctil i bonica al servei de la seva expressió, l’ha duta a formar-se paral·lelament com a terapeuta. és mestra Reiki, màster en Cos-Art per la Universitat Ramon Llull, ha fet la formació de teràpia multidimensional conscient i és terapeuta en ThetaHealing®. (Trobareu més informació sobre aquests mètodes en d’altres pàgines d’aqeusta mateixa web)

Tere tronxant-se