Maria Teresa Vert

Cants per a l’esperit
So per a tothomIMG_2765 al capvespre

La matèria ve del so.
El so ve de la vibració.
La vibració surt del no res.

La vibració, la vibració del so modifica la matèria. Així, una vibració harmònica, l’harmonitza.

La subtilesa de la vibració del so de la veu i dels instruments que triem per a aquesta cerimònia del so, penetren a les nostres molècules, als replecs de la nostra ànima i li donen esperança i confiança. Ens produeixen un efecte de reconciliació.

Potser pensareu: reconciliació, amb què? Amb el procés de la vida, amb la vida mateixa.

És per això que les peces musicals que triem són ancestrals, arcaiques, despullades, bàsiques, perquè el tret que importa no és la riquesa harmònica, ni el lluïment de la veu ni tan sols la varietat d’estils o l’entreteniment. Aquestes peces busquen d’embolcallar-nos en un núvol sonor que harmonitzi les nostres entranyes i ens produeixi un efecte reconfortant. Busquem so, busquem vibració. So nu, so pur.

Les peces triades tenen un punt nostàlgic perquè desperten en nosaltres la unitat primera que creiem haver perdut. La unitat que sempre hi ha sigut i que volem fer conscient i activa.

És un concert? És una cerimònia, una cerimònia del so. És una experiència, una vivència. Les peces que hem triat són el vehicle que condueix aquesta experiència de trobada amb l’essencial, on l’entorn, la companyia i la paraula també hi juguen un paper rellevant.

Us convidem a participar, amb el convenciment que us emportareu una escalforeta dintre el vostre cor.

Mura: 19 de desembre de 2015 a les 18:00

Leave A Reply: