e

Daniel García

  /  Daniel García

Daniel García

Actor

Biografía artística

Des d’un bon començament el Daniel s’interessa per la música a partir de diferents camins com ara la interpretació, la composició, la direcció, els arranjaments, la musica vocal i coral… Ajudat pel piano com a principal company per a expressar-se, també busca en diferents estils les fonts on beure; els que més l’interessen són possiblement la música clàssica i el jazz.

Comença a formar-se acadèmicament als vuit anys al Conservatori de Terrassa, la seva ciutat,  i obtindrà el títol Superior en el C.C.M.M de Barcelona. Els seus professors de piano han estat Josep Freixas, Cristina Parera, Maria Vancells, Miquel Farré, Antoni Besses, Vladislav Olexenco, Frederic Gevers, Bronislava Kawalla, Alain Motard i Sam Rotman. Pel que fa a la música de cambra rep formació de Jordi Reguant, Àngel Soler, Sergio Siminovich, Norver Blume, Jean Decross i Danielle Deschene.

En l’actualitat compagina la seva activitat pianística amb la docent treballant com a professor repertorista al Conservatori Municipal Professional de Música de Terrassa i també al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Treballs:

COM A INTÈRPRET
posa l’accent en la música de cambra participant amb multitud de formacions per Catalunya i arreu de l’Estat Espanyol. En el continent europeu; Alemanya, França, Anglaterra, Grècia, Italia, Portugal, Àustria, Hongria, Suècia i Holanda, del continent Americà; Colòmbia (Bogotá i Medellín), Méxic (Xalapa i Mérida) i als Estats Units (Nova York). Recentment també viatja al continent asiàtic; concretament al Japó (Mishima i Tokio).
GRUPS MUSICALS
Cal esmentar a dos grups com a formacions estables amb dues dècades de treball regular; un amb la soprano Maria Teresa Vert i l’altre amb el saxofonista Albert Julià. Com a solista amb orquestra i banda interpreta Bach, Mozart, Rachmaninov i Gershwin.
REPERTORI VOCAL
Repertorista de lied i òpera així com en l’àmbit de la música coral. És dirigit sota la batuta de directors catalans com Salvador Brotons, Albert Argudo, Josep Vila i Casañas, Mireia Barrera, Xavier Pagès, Josep Prats, Jaume Sala, Daniel Gil de Tejada, Francesc Llongueras, Montserrat Meneses, per destacar-ne alguns.
ACOMPANYANT D'ARTISTES
D’àmbit internacional cal destacar el seu treball amb solistes instrumentals com Francisco Rodriguez, Jonathan Camps, Jean-Ives Fourmeau, Otis Murphy, Nicolas Prost, Yuko Kamamura, Ryota Kataoka, Keneth Tsè, Yuko Yamamura, Markus Maskuniitty, Aart Rozeboom i Gary Karr.
ARRANJADOR
’Orquestra Nacional d’Andorra. Actualment col.labora amb l’orquestra simfònca de Budapest, l’orquestra tradicional de Shanghai, l’orquestra àrab de New York, el Kokopelli Choir de Canadà i la Camerata Vocal de la Universidad Nacional de Chile.

Contact:

jackmartin@example.com