e

Cançons entre copes  amb repertori de cabaret i cançó vienesa.
15 de juny a les 7 de la tarda.
IES Aimerigues, C. Icària 80 Terrassa

La soprano Maria Teresa Vert i el pianista Alejandro Lidón ens ofereixen un recital de clarobscurs.
Ens movem en l’època de la postguerra, en la tradició musical austrohongaresa.


Temps amb un regust agredolç, com la primavera: l’hivern ha passat, encara sentim però com el fred ens cala els ossos. Què ens pot fer passar millor moment que l’amor i una copa? 
Johann Strauss pare ja havia musicat, mig segle abans, un text que pronosticava l’estat d’ànim que havia d’arribar: “Glüclich ist, wer vergisst was doch nicht zu ändern ist”, és feliç aquell que oblida allò que no es pot canviar.


I quina manera pot ser millor que una bona copa per enterbolir el cervell? I és que “Trinken macht die Augen hell”, beure t’aclareix la mirada.
I així deixes de veure els horrors de la postguerra tan ben il·lustrats per Kurt Weil, amb les seves escenes a l’estil de Kokoschka (1886-1980), ja apuntant cap a l’expressionisme. Escenes de desamor dur, amb retrats d’amants freds com el gel, pels quals les dones se senten desateses i utilitzades, desenganyades, ferides i finalment abocades a la prostitució més o menys obertament.
Entremig, espurnes d’esperança que s’apaguen de seguida. Mirant enllà cap a un horitzó que no arriba, cap a un miratge, un illa, Youkali, 
C’est le pays de nos désirs. C’est le bonheur, c’est le plaisir, Mais c’est un rêve, une folie, Il n’y a pas de Youkali!

És el país dels nostres desigs, el benestar, el plaer. Però és un somni, una follia” “un nord enllà”, que no existeix, no n’hi ha de Youkalí.
Una de freda i una de calenta, cruesa i plaer, heus ací aquest recital “🍷entre copes🍷

Leave A Reply: